Inici
QUI SOM COL·LECTIUS MEMBRES AGENDA CULTURAL ACTIVITATS CCG CONTACTE
      Cavalcada de la Mar Interactiva

 


 

GERMANDAT DELS CAVALLERS DE LA CONQUESTA

Associació cultural fundada el 15 de desembre del 1950, a Castelló de la Plana, amb la finalitat de representar els cavallers del rei Jaume I en el Pregó de les festes de la Magdalena. En aquesta data es van aprovar el reglament de l'associació. Anteriorment, des del 1945, aquest grup inicial de joves castellonencs, al voltant d'un centenar de persones, ja col·laborava en la representació del grup històric del Pregó.
El primer prohom de la Germandat va ser Francesc Martínez Díaz.  A més, Vicent Tàrrega Mor, Manuel Florit Feltrer i Vicent Falomir Pitarch van ser designats com a secretari, comptador i tresorer, respectivament.
«Blasons i banderes» va ser el títol del primer grup històric del Pregó que va ser representat per la Germandat, el dissabte 24 de febrer de 1951.

Desfila amb la Germandat, Na Violant d'Hongria 2018, la sreta Ana Goterris Estrada amb les seues Dones de Companya. Elles son, Lorena Segarra qui representa a Na Dolça, Sara Renau qui representa a Na Eva, Estela Bastida qui representa a Na Margarida,  Balma Porcar qui representa a Na Provençala i  María Grifo qui representa a Na Rama. (Text: Germandat dels Cavallers de la Conquesta).


 


 
Tornar enrere
 

   


 
   
  Centre Cultural La Marina
C/ Marina Espanyola s/n
12100 Grau Castelló
 

   
  Inici      Qui som      Col·lectius membres      Agenda cultural      Activitats CCG      Contacte